Čo je Na tanieri?
Som predvedčená, že kultúra sa nezačína v opere, ale v kuchyni. S tým rozdielom, že bez opery sa žiť dá, ale bez jedla nie. Myslím si, že kľúčom k šťastnému životu je mať ho plne vo svojich rukách, robiť všetky rozhodnutia vedome a cielene a nepodľahnúť pocitu, že za nás naše každodenné povinnosti vyrieši niekto iný. Vrátane varenia a jedenia. Plánovanie, zháňanie a príprava jedla zo základných surovín je tréningom zmysluplného života. Keď sa naučíte mať kontrolu nad tým, čo jete, naučíte sa podobne rozmýšľať aj nad ostatnými oblasťami života. Dá sa teda zjednodušene povedať, že keď sa raz naučíte dobre jesť, naučíte sa dobre žiť.
Všetky recepty a jedlá Na tanieri sú osvedčené, mnou doma odskúšané a prispôsobené na naše podmienky.
Fotografie sú takisto autorské, od roku 2012 fotí výhradne môj manžel. Bez neho by tento blog ani nemohol existovať, je mojou logistickou a technickou podporou. Nakrúca aj všetky videá a postupne vymieňa moje staré, príšerné fotografie za krásne. V súčasnosti používa Canon EOS RP.
Kto je Na tanieri?
Som svetoobčianka s rodným listom z Československa a hrdá Európanka. Zo všetkého najradšej objavujem svet. Blízko i ďaleko. Baví ma architektúra, umenie a (veľko)mestá. Stále sa učím niečo nové. Zaujíma ma, ako veci fungujú a ako sa žije inde. Ak dlho nikam necestujem, chýba mi svet.
Píšem aj pre profesionálne periodiká InBar & Restaurant, Gurmán na Slovensku a Bar Magazine.
Kontakt:
Váš blog je super, už som kvôli vášmu blogu vyskúšala mnoho vydarených receptov a navštívila miesta vo Viedni, Londýne a Budapešti… Ste super!
Dojali ste ma, ďakujem! Vždy ma poteší, keď zistím, že moje úsilie nevychádza navnivoč a spríjemňuje život ďalším ľuďom. Majte sa dobre!