Posledný letný víkend sa vydaril. Počasie nám prialo a naša párty bola letná so všetkým, čo k tomu patrí. Chceli sme koniec leta osláviť optimisticky a tak sme zorganizovali „Wine & Cheese Party“, čím sme zároveň oficiálne privítali novú vinársku sezónu a jeseň.
Hlavným bodom programu bolo snúbenie syrov s vínom. K zásobám vína sme kúpili osem druhov syra, aby sa dali navzájom dobre kombinovať. Ľuďom zjavne najviac chutili plesňové syry (camembert, gorgonzola a bavorský syr s bielou a modrou plesňou), čím sa potvrdilo staré známe, že ľudia majú radi „staré vína, plesnivé syry a autá bez strechy“:))) Medzi červenými vínami nás najviac ohromila 5-ročná Rioja, ktorú sme skúšali osviežiť dekantovaním. A zaujímavo sa jej chuť rozvinula aj v kombinácii s horkou čokoládou s chilli.
Ako dezert bol tematický cheesecake. Len tak sa po ňom zaprášilo… Napriek tomu, že sme nestihli zrealizovať všetky plány (hádať odrody vína naslepo a zistiť najobľúbenejšiu kombináciu jedla a vína), tešili sme sa, že sme pre priateľov pripravili nové gastronomické zážitky a veríme, že k nám prídu znovu. Veď o chvíľu je tu vianočná párty…
Rychlo to ubehlo, som sa nestihol ani zo vsetkymi poriadne porozpravat 🙁 mne chutilo najviac Chardonnay, neskory zber, rocnik 2007, vyrobcu Stredna odborna skola vinárska a SOU zahradnicke z Valtic (http://www.vinarskecentrum.cz/index.php?kde=salon&co=vina_v_salonu&idV=21), no a susene stehno samozrejme 🙂 famozna vec 🙂 …
Ha-ha:) A hlavne si zabudol fotit…